26 september Webinar EIPA: economie in de publieke sector

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Online

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een meerjarig onderzoeksprogramma uit naar de prestaties van de publieke sector in 35 landen. Op 26 september is er een webinar over de onderzoeksresultaten van het eerste deelrapport.

EIPA

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert tussen 2022 en 2025 een internationaal onderzoek uit naar de prestaties van publieke sectoren. In dit onderzoeksprogramma worden de effectiviteit en efficiency van diverse beleidsdomeinen doorgelicht en zo ook de tevredenheid en het vertrouwen van burgers. 

Het internationale benchmark onderzoek richt zich op alle 27 lidstaten van de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en IJsland en daarnaast de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het onderzoek is een samenwerking tussen EIPA, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en een aantal Nederlandse en buitenlandse onderzoeksinstellingen.

Webinar

Het webinar op 26 september focust zich op drie kerngebieden: economie, infrastructuur en wetenschap en technologie en innovatie. De EIPA-experts presenteren de belangrijkste bevindingen en het interactieve dashboard.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van EIPA