Binnenkort te volgen: reeks van webinars rondom Werkonderzoek 2022

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Venster voor medewerkers (ICTU) organiseren binnenkort informatieve webinars op basis van het Werkonderzoek 2022. In een reeks van vijf webinars komen onderzoekers en wetenschappers aan het woord over het werken in en aan overheidsorganisaties en behandelen zij diverse organisatie-en HR-vraagstukken.

Webinars over Werkonderzoek 2022

In de webinars gaan de onderzoekers en wetenschappers onder andere in op thema’s zoals sociale veiligheid, integriteit, inzetbaarheid en langer doorwerken, personeelstekorten, de arbeidsmarktpositie van de overheid, organisatiecultuur en de kwaliteit van management in het openbaar bestuur. Ook ervaringen en best practices vanuit de praktijk komen aan bod.

De volgende webinars staan op de planning:

  • Dinsdag 14 maart | 12.00 - 13.30 uur: ‘Zachte waarden, harde lessen: over sociale veiligheid en integriteit in het openbaar bestuur’. Met Sandra Groeneveld, Zeger van der Wal en Toon Kerkhoff.
  • Donderdag 23 maart | 12.00 - 13.30 uur: ‘De cultuur in het openbaar bestuur onder vuur?’ Met Mirko Noordegraaf en Rick Borst.
  • Donderdag 6 april | 12.00 - 13.30 uur: ‘Het vergeten belang van managementkwaliteit’. Met Janka Stoker en Harry Garretsen.
  • Donderdag 20 april | 12.00 - 13.30 uur: ‘Personeelstekorten remmen efficiencyslag overheidsorganisaties’. Met Ben Rogmans.
  • Dinsdag 9 mei | 12.00 - 13.30 uur ‘Gezond, gelukkig en productief naar de eindstreep!’ Met Beatrice van der Heijden en Brenda Vermeeren.

Hier vind je meer informatie over de inhoud en sprekers van de webinars. 

Werkonderzoek 2022

Er wordt op dit moment door de verschillende onderzoekers gewerkt aan thematische artikelen. Deze artikelen worden na afloop van het betreffende webinar openbaar gemaakt. De artikelen en webinars zijn een verdieping op het in november 2022 gepubliceerde Kernrapport over het Werkonderzoek. Daarnaast komen er thema’s aan bod die nog niet in het Kernrapport zijn beschreven, zoals de organisatiecultuur en de kwaliteit van management in het openbaar bestuur.

Het Werkonderzoek is een grootschalig periodiek onderzoek naar de werkbeleving van medewerkers in het openbaar bestuur. Het Werkonderzoek 2022 is uitgevoerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met Venster voor medewerkers en CBS. Hier lees je meer over het Werkonderzoek.

Aanmelden?

Via deze pagina schrijf je je in voor één of meerdere webinars. Meer weten over Vensters voor Medewerkers? Dat kan hier