iBestuur Congres ‘De Verbeelding’ op 13 september 2023

Op woensdag 13 september 2023 vindt in de Fokker Terminal in Den Haag het iBestuur Congres plaats. Bijna 20 overheids- en marktpartijen organiseren samen een boeiend programma, onder het thema ‘De Verbeelding’. 

iBestuur Congres

Verbeeldingskracht

Tijdens het congres werken bestuurders uit de overheid, markt, maatschappelijke organisaties, onderwijs en wetenschap samen aan het oplossen van de maatschappelijke opgaven waar wij allen voor staan. 

Deelnemers worden gedurende de dag uitgedaagd om hun verbeeldingskracht te gebruiken: Wat verwachten we van een betrouwbare overheid? Hoe bewaken we de menselijke maat? En hoe helpt digitalisering ons om de overheid beter te organiseren? Staatssecretaris Alexandra van Huffelen en ombudsman Reinier van Zutphen hebben toegezegd deel te nemen aan het congres. 

Het hele programma vind je op de website van iBestuurcongres.nl. 

Sessie IBDS en Staat van de Uitvoering

Dit jaar verzorgen de Staat van de Uitvoering en de Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS) samen een breakout sessie rondom verantwoord datagebruik. “Breng gegevensuitwisseling tussen publieke dienstverleners nu echt op gang,” zo luidt de vijfde oproep in de Staat van de Uitvoering 2022. Het raakt direct aan de ambities van de Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS). Om die reden trekken IBDS en de Staat ook samen op tijdens het iBestuur Congres.

De sessie wordt opgenomen en kun je op een later moment terugkijken. 

Interesse in deelname?

Deelname aan het iBestuur is uitsluitend op uitnodiging. Doelgroep zijn bestuurders en beslissers, verantwoordelijk voor of betrokken bij i-overheid, vanuit alle departementen, gemeenten, provincies, waterschappen, AG’s, ZBO’s, uitvoeringsorganisaties, onderwijs en wetenschap, en bedrijfsleven. Herken je je in de doelgroep en heb je interesse in deelname? Meld het via de website iBestuurcongres.nl