Shortlist Overheidsmanager van het Jaar 2024

De shortlist kandidaten van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2024 zijn bekend. Uit alle inzendingen zijn zeven overheidsmanagers geselecteerd voor de tweede ronde: de jurygesprekken. 

Meer dan honderd overheidsmanagers, werkzaam binnen ministeries, provincies, gemeenten, waterschappen, agentschappen en zelfstandige bestuursorganen werden voorgedragen in het kader van het thema van de Verkiezing ‘Inspiratie en Impact’.

De zeven shortlistkandidaten zijn:

  • Aissa Allaui (Directeur directie Maatschappelijke Ontwikkeling, Gemeente Groningen )
  • Mary Fiers (Directeur, Groen Ontwikkelfonds Brabant)
  • Fred Heerink (Directeur en Commandant Brandweer, Veiligheidsregio Drenthe)
  • Eelke de Jong (Gemeentesecretaris, Gemeente Leeuwarden)
  • Bas van Rijsbergen (Directeur Ruimtelijk Economisch Domein, Gemeente Breda)
  • Miriam Twilt-Mendonça (Directeur Detentiecentrum Rotterdam, Dienst Justitiële Inrichtingen) 
  • Pim van Vliet (Gemeentesecretaris, Gemeente Leiden)

Na het gesprek tussen de ‘shortlisters’ en de jury wordt begin september bekend gemaakt wie de drie finalisten zijn. De finalisten worden vervolgens bezocht op hun werkplek door een afvaardiging van de jury. Uiteindelijk wordt op dinsdag 19 november tijdens de uitreiking in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag één van de finalisten uitgeroepen tot ‘Overheidsmanager van het Jaar 2024’. 

Over de verkiezing

Met de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar wil de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) een platform bieden aan excellent overheidsmanagement en daarmee kennisdeling binnen de publieke sector bevorderen. De award Overheidsmanager van het Jaar is daarmee dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. Om aan zoveel mogelijk verschillende managers een podium te bieden, werken we bovendien elk jaar met een uniek thema. Het thema van deze editie is ‘Inspiratie en Impact’.

De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, PA consulting, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Op deze pagina lees je meer over de Overheidsawards.